ZF 15 ani

Mihai Rohan, “tatăl cimentului - preşedinte CIROM şi fost director general al Carpatcement Holding

Mihai Rohan, “tatăl cimentului - preşedinte CIROM şi...
24.10.2013, 19:20 1045

Acum 15 ani, România era în plină perioadă de tranziţie, cu o inflaţie care se calma, cu planuri multe de dezvoltare, în special în ceea ce priveşte autostrăzile şi infrastructura, dar si în ceea ce priveşte condiţiile de viaţă, asistenţă medicală, învăţământ.

Eu eram mai tânăr cu 15 ani, cu multe planuri de dezvoltare, modernizare, aspiraţii, speranţe. Acum sunt cu 15 ani mai în vârstă, am aceleaşi aspiraţii, speranţe, dar fără convingerea că o să le văd îndeplinite. Oare în următorii 10 ani vom merge pe autostradă de la Nădlac la Constanţa? Încep să am îndoieli, dacă noi în aceşti ani am reuşit să construim circa 300 de kilometri.

Deşi incertitudinile privind finalul crizei sunt evidente, consider că totuşi criza se va sfârşi, va începe o nouă fază de dezvoltare socială şi economică bazată probabil pe principii de piaţă.

Peste 15 ani se va pune mai mult accent pe surse alternative de energie, pe conservarea energiei, protecţia mediului, nanotehnologii, noi materiale mai economice şi mai ecologice. Probabil vom merge pe autostradă de la Nădlac la Constanţa, de la Oradea la Sibiu –Braşov- Bucureşti, de la Cluj la Iaşi şi vom merge cu trenul de mare viteză cu 300km/h de la Oradea la Constanţa, vom naviga cu vapoare uşoare, de la Bucureşti la Constanţa, vom avea un ferry de la Constanţa la Istanbul. Poate am visat destul...

Ziarul Financiar, care împlineşte 15 ani, reprezintă un reper în business, o voce autorizată în ştiri economice, în dezbateri profesioniste, un mod de informare corect  şi în timp real. Deciziile importante nu se iau pe baza unor ştiri din ziare. Ele sunt rodul unor analize profunde si detaliate. Cu toate acestea, atât evenimentele cât şi dezbaterile din ZF sunt de natură să ajute în implementarea unor decizii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO