ZF 24

Actionarii Terom Iasi au aprobat dizolvarea si lichidarea voluntara a companiei

08.05.2007, 19:12 19

Actionarii Terom Iasi, fostul Combinat de Fibre Sintetice, au aprobat, ieri, intrarea companiei in dizolvarea si lichidarea voluntara, din cauza imposibilitatii achitarii datoriilor la buget si catre furnizorii de materie prima.
Un numar de 385 angajati Terom, controlata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), vor fi disponibilizati prin concedieri colective, cu acordarea platilor compensatorii, masura convenita in discutiile dintre sindicate si conducerea celor doua companii si aprobata in sedinta din 26 aprilie a Guvernului.
Compania are probleme financiare si se afla pe lista firmelor pentru care Autoritatea a amanat procedurile de insolventa.
Firma a fost privatizata pentru prima data in 2003, cand a fost preluat de sirianul Ammar Nanaa. In 2005 insa, acesta a parasit tara, fiind suspectat ca ar fi devalizat fabrica pentru a finanta terorismul international. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO