ZF 24

Un an dificil pentru KPMG: Gigantul din consultanţă rămâne în urma celorlalte companii din Big Four după o serie de rezultate slabe. Veniturile KPMG ar trebui să crească cu peste o treime pentru a ajunge din urmă EY, a treia firmă din Big Four

Un an dificil pentru KPMG: Gigantul din consultanţă...

Autor: Andrei Şerbănescu

13.12.2023, 13:38 267

KPMG şi-a accentuat poziţia de codaş al Big Four după ce a înregistrat cea mai mică creştere a vânzărilor globale dintre firmele de contabilitate şi consultanţă în ultimul an financiar, potrivit Financial Times.

Cea mai mică dintre cele patru mari companii, KPMG a obţinut venituri de 36,4 miliarde de dolari în cursul unei perioade de 12 luni încheiate la sfârşitul lui septembrie, ceea ce reprezintă o creştere de 8% în moneda locală.

Această cifră plasează KPMG pe ultima poziţie între Deloitte, EY şi PwC, care au raportat toate o creştere de două cifre a veniturilor în cursul ultimului lor exerciţiu financiar, mărind astfel decalajul dintre KPMG şi rivalii săi. Deloitte rămâne pe prima poziţie în Big Four, cu venituri de 64,9 miliarde de dolari.

KPMG ar trebui să îşi crească veniturile cu peste o treime pentru a ajunge din urmă EY, a treia firmă din Big Four.

Rezultatele vin după ce, în cursul anului trecut, KPMG s-a confruntat cu numeroase provocări pe mai multe pieţe, printre care un control amănunţit asupra auditurilor sale la trei bănci americane falimentare, un scandal de guvernanţă la activitatea sa din Dubai şi o amendă de reglementare record în Marea Britanie.

Firma a promis că va investi 4,2 miliarde de dolari până în 2026, în încercarea de a creşte performanţa. De asemenea, a prelungit cu încă un an, până în septembrie 2026, mandatul lui Bill Thomas, preşedintele şi directorul general al KPMG International, ceea ce înseamnă că acesta va sta nouă ani în funcţia de conducere.

O persoană informată cu privire la această decizie a declarat că prelungirea îi va permite lui Thomas să supravegheze strategia de investiţii pe trei ani, adăugând că liderii firmei nu au dorit să „tulbure şi mai tare bunul mers al companiei".

La fel ca alte firme Big Four, KPMG a fost nevoită să se confrunte cu o încetinire a pieţei, deoarece clienţii s-au retras din activitatea de consultanţă pe fondul incertitudinii economice, iar activitatea de încheiere de tranzacţii s-a epuizat.

Creşterea veniturilor la unitatea de consultanţă a KPMG a încetinit la 7% în cursul anului încheiat în septembrie, divizia înregistrând vânzări de 15,9 miliarde de dolari. În precedentele 12 luni, veniturile au crescut cu 19% la această unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO