ZF 24

ANCOM: Vodafone e numarul trei pe telefonia fixa, inaintea UPC

ANCOM: Vodafone e numarul trei pe telefonia fixa, inaintea UPC
16.07.2009, 17:45 123

Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata locala, ocupa locul trei in topul furnizorilor de telefonie fixa de pe piata locala, inaintea unor companii ca UPC Romania, conform unor date publicate de autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM).

Datele arbitrului telecom arata ca dupa numarul de abonati si numarul de linii de acces la 1 ianuarie 2009 cei mai mari jucatori de pe piata de comunicatii fixe erau, in ordine, Romtelecom, RCS&RDS, Vodafone si UPC Romania.

Arbitrul telecom nu precizeaza decat cota de piata a Romtelecom, de 60%, pastrand secrete datele celorlalti operatori din cauza unor clauze de confidentialitate. Totusi, ANCOM precizeaza ca ordinea dupa care a realizat clasamentul este dupa cota de piata.

Clasarea Vodafone inaintea UPC, care avea aproape 130.000 de utilizatori pe telefonia fixa la finele anului trecut, este o surpriza, in conditiile in care operatorul nu a facut niciodata publice aceste date. Potrivit ANCOM, cea mai mare parte a clientilor Vodafone din telefonia fixa sunt pe segmentul business.

Vodafone: clientii sunt in special din zona de business

Contactati de ZF, oficialii Vodafone nu au oferit date exacte privind numarul si structura clientilor de servicii de comunicatii fixe insa au precizat ca o mare parte dintre acestia sunt companii. Vodafone (fostul Connex) a cret, aproape simultan cu momentul liberalizarii pietei de comunicatii fixe din 2003, un departament special prin care sa oferte servicii integrate, inclusiv fixe, pentru clientii mari de business.

“Telefonia fixa face parte din strategia noastra de a furniza servicii totale de comunicatii si ocupa un loc important in oferta noastra, in special in segmentul de business. Unul din trei clienti companii de dimensiuni mari are o oferta de voce fixa de la Vodafone, ceea ce arata ca integrarea serviciilor este o optiune viabila si atractiva pentru clientii nostri business”, a precizat pentru ZF Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania. “In prezent, peste 10.000 de companii din toate segmentele pietei, de la companii mici si mijlocii pana la mari corporatii, atat companii din mediul privat, cat si institutii din sectorul guvernamental, utilizeaza serviciile noastre de telefonie fixa”, a adaugat ea.

Printre clientii Vodafone pe comunicatii fixe se numara Petrom - cea mai mare companie din Romania si Autoritatea de reglementare in Comunicatii.

Cel mai mare jucator de pe piata de telefonie fixa este Romtelecom - cu trei milioane de clienti, urmat de RCS&RDS cu 1,25 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24