ZF 24

Andreea Comşa, Premier Estate: TVA de 5% pentru a doua locuinţă a fost o gură de oxigen în 2019, iar modificarea Prima casă ar putea fi a doua

INTERVIU

Andreea Comşa, Premier Estate: TVA de 5% pentru a doua locuinţă a fost o gură de oxigen în 2019, iar modificarea Prima casă ar putea fi a doua

Andreea Comşa, managing director al companiei de consultanţă imobiliară Premiere Estate Management Cartierul Bucureştii Noi din Capitală se va dezvolta accelerat în următorii ani deoarece acolo există deja metrou funcţional. Spre exemplu, la AFI City dezvoltatorul va miza şi pe o componentă comercială, nu doar pe locuinţe.

Autor: Bogdan Alecu

11.06.2019, 15:00 1313

Românii cumpără din nou mai multe apartamente cu trei camere pe măsură ce acum pot face un „upgrade“ plătind tot TVA de 5%, în timp ce în Capitală zona Bucureştii Noi atrage tot mai multe proiecte rezidenţiale.

Reducerea cotei de TVA la 5% şi pentru a doua locuinţă nouă a majorat vân­zările aparta­men­telor cu trei camere pe măsură ce mulţi dintre cei care au cumpărat în trecut un apartament nou cu una sau două camere au dorit să facă acum un upgrade, spun jucătorii din piaţa imobiliară locală.

„TVA de 5% la a doua locuinţă a ajutat piaţa în acest an. Cererea pentru apartamente cu trei camere a crescut puternic în primele cinci luni ale acestui an. Am văzut un trend ascendent deja în ultimii doi ani, însă anul acesta cererea a explodat. Până atunci, cereerea viza în special apartamentele de două camere.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO