ZF 24

Asaltul IKEA asupra Bucureştiului: Deschide al doilea magazin în Capitală, pentru care va investi 80 mil. euro

Asaltul IKEA asupra Bucureştiului: Deschide al doilea...

Autor: Roana Rotaru

01.11.2016, 12:10 16103

Retailerul suedez IKEA va deschide al doilea magazin din Bucureşti pe bulevardul Theodor Pallady, pentru care va investi 80 de milioane de euro, potrivit unui anunţ al companiei. 

„Suntem în faza finală pentru obţinerea Planului Urbanistic Zonal pentru magazinul din Pallady pe care sperăm să-l deschidem la sfârşitul anului 2018. Din momentul în care primim autorizaţia de construcţie ar dura 15 luni să-l construim. Va fi o investiţie de 80 mil. de euro. Odată cu deschiderea acestui magazine vom genera 300 de noi locuri de muncă. Magazinul Pallady va avea 36.000 metri pătraţi şi va fi cel mai mare magazin construit în regiune”, a declarat Stefan Vanoverbeke, Retail Manager IKEA pe regiunea de Sud-Est a Europei.

Până în 2021 IKEA vrea să deschida trei noi magazine în Timişoara, Braşov şi Cluj,  oraşe pe care le-a ales în funcţie de numărul de locuitori şi de puterea de cumpărarea a locuitorilor.  

„Mai sunt trei oraşe pe care le examinăm, Timişoara, Braşov şi Cluj, unde suntem în căutare de terenuri pentru clădire, magazine care ar urma să fie finalizate pană în  2021. Suntem în faza de explorarea”, a spus Stefan Vanoverbeke.

Anul 2016  a fost cel mai bun din istoria Ikea România,  creşterea de 21,5 % a vânzărilor totale fiind cea mai mare creştere înregistrată de retailer la nivel global. 

„Am avut un an excelent. Am încheiat anul cu o cifră de afaceri de 514,6 mil. lei în creştere cu 21,5 % faţă de anul precedent. România a avut cea mai bună creştere la nivel global, fiind o creştere record. Suntem foarte multumiţi de acestă creştere susţinută de creşterea economică a României. Anul trecut am avut 3,2 mil. vizitatori în magazin şi 6,6 mil. vizitatori pe site-ul Ikea din România”, a spus Stefan Vanoverbeke.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO