ZF 24

ASF a autorizat prima platformă digitalizată de finanţare participativă prin intermediul împrumuturilor, prin care dezvoltatorii imobiliari pot obtine finanţări pe perioade de până la 60 de luni

ASF a autorizat prima platformă digitalizată de...

Autor: Roxana Rosu

04.09.2023, 11:09 2606

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a autorizat prima platformă digitalizată de finanţare participativă prin intermediul împrumuturilor (crowdlending) din România, prin care dezvoltatorii imobiliari pot obtine finantări de la o serie de investitori, pe perioade de până la 60 de luni.

Platforma Stock.estate (https://www.stock.estate/ro), administrată de societatea Stockestate Crowdfunding, facilitează acordarea de împrumuturi, prin punerea în legătură a investitorilor interesaţi să acorde finanţare cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare.

,,Misiunea noastră este de a facilita obţinerea de capital rapid şi uşor pentru dezvoltatorii imobiliari şi de a oferi oportunităţi investiţionale imobiliare verificate, şi cu randamente atrăgătoare pentru investitori. Pe scurt, ne propunem să democratizăm investiţiile imobiliare, punând cele două părţi în legătură directă într-un mediu digital sigur şi reglementat. Cu aportul echipei şi al partenerilor de încredere cu experienţă în domeniul imobiliar şi nu numai, reducem barierele de acces la oportunităţi imobiliare. Credem că este momentul potrivit pentru o astfel de platformă, în condiţiile în care dezvoltatorii imobiliari încep să se lovească de reticenţa băncilor de a acorda finanţări, iar România este un loc în care investitorii au un apetit mai ridicat pentru investiţii imobiliare faţă de alte ţări din regiune.’’, a declarat Vicenţiu Vlad, CEO Stock.estate.

Stock.estate analizează proiectele imobiliare care prezintă potenţial, le sprijină în pregătirea campaniei de crowdfunding, iar apoi le prezintă investitorilor. Investitorii pot fi persoane fizice sau juridice.

Investitorii acordă împrumuturile pentru perioade pornind de la 6 până la 60 de luni.

La rândul lor, dezvoltatorii imobiliari pot obţine finanţare de la investitori prin intermediul platformei pentru finalizarea sau dezvoltarea proiectelor lor imobiliare.

Prin intermediul platformei, investitorii au posibilitatea de a efectua investiţii începând de la 10 Euro în diverse proiecte imobiliare. Scopul platformei este să ofere investitorilor oportunităţi de a participa la proiecte imobiliare cu potenţial de randament situat între 10% şi 15%, sub forma unor dobânzi acordate pentru sumele investite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO