ZF 24

ASF a respins din nou comisionul suplimentar pentru Franklin Templeton

ASF a respins din nou comisionul suplimentar pentru...

Autor: Roxana Pricop

15.08.2013, 18:39 172

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat unele modificări ale statutului FP decise de acţionari în luna aprilie, însă a respins clauza prin care remuneraţia administratorului Franklin Templeton ar trebui să ia în calcul şi anexe la contractul de administrare, într-una dintre acestea fiind prevăzut un comision suplimentar pentru Templeton. Fondul american de investiţii Elliot Associates, cel mai mare acţionar al FP, a făcut această propunere, iar acţionarii FP au aprobat-o încă de anul trecut. Fosta autoritate a pieţei de capital, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), ale cărei atribuţii au fost preluate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a respins în luna ianuarie comisioanele pe care Franklin Templeton ar urma să le încaseze din vânzarea participaţiilor din portofoliul fondului şi distribuirea de dividende suplimentare, întrucât acestea ar încălca termenii conveniţi la licitaţia pentru numirea administratorului FP.

Fondul a iniţiat, la finalul lunii mai, o acţiune în justiţie împotriva ASF, în calitate de succesor al CNVM, pentru obţinerea avizării comisioanelor suplimentare destinate administratorului. Printre modificările la actul constitutiv al fondului, avizate de ASF, se numără scăderea cvorumului de la două treimi la o pătrime din total acţiunilor pentru Adunarea generală a acţionarilor în care se decide revocarea administratorului. De asemenea, ASF a scos din actul constitutiv al FP obligaţia ca licitaţia pentru selecţia administratorului să fie internaţională.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO