ZF 24

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România are de la începutul acestui an un nou preşedinte, Adrian Ioan Popa Bochiş, cu un mandat valabil până în 2025

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din...

Autor: Roxana Rosu

12.01.2024, 10:49 452

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România are de la începutul acestui an un nou preşedinte, Adrian Ioan Popa Bochiş, cu un mandat valabil până în 2025.

El l-a înlocuit pe Radu Călin Timbuş, preşedinte ANEVAR între anii 2022-2023.

„Profesia de evaluator are un rol important în mediul dinamic al economiei româneşti. Estimarea valorii bunurilor este reglementată prin lege în ţara noastră şi reprezintă exclusiv activitatea membrilor ANEVAR. Ne preocupăm în permanenţă ca rapoartele de evaluare să fie întocmite cu respectarea Standardelor de evaluare obligatorii pentru profesie şi a Codului de etică, monitorizăm activitatea colegilor noştri în cadrul unui proces riguros şi, nu în ultimul rând, asigurăm pregătirea profesională continuă pentru membrii ANEVAR, astfel încât produsul pe care îl livrăm în piaţă să fie realizat după cele mai înalte standarde”, a declarat Adrian Popa Bochiş.

Anterior, el a ocupat funcţia de Vicepreşedinte în Consiliul director în perioadele 2014-2017 şi 2020-2021, funcţia de Prim-vicepreşedinte între anii 2022-2023, şi activează ca Lector ANEVAR începând cu anul 2002. În prezent este Senior Partner, CEO în cadrul companiei Darian DRS S.A.

Adrian Popa Bochiş este membru ANEVAR din anul  2000, deţine calitatea de Membru Acreditat ANEVAR (MAA-EPI şi MAA-EI) şi este membru al Camerei Consultanţilor fiscali din România, din anul 2013. Este Membru al RICS - Royal Institution of Chartere Surveyors (MRICS) şi deţine calitatea de Recognised European Valuer (REV) acordată de TEGoVA – The European Group of Valuers’ Associations.

El este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara - Facultatea de Ştiinte Economice, Secţia Finanţe - Asigurări, fiind licenţiat în economie, din 1998. În anul 2000 a obţinut Diploma de studii aprofundate (master) în analiză diagnostic şi evaluarea întreprinderilor la Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Ştiinţe Economice, Departamentul de Studii Aprofundate, Timişoara (România).

Componenţa noului Consiliu director al ANEVAR:

  • Radu Călin TIMBUŞ – preşedinte în perioada 2022-2023;
  • Ioan BERCU - prim-vicepreşedinte;
  • Adrian VASCU - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de calificare şi atestare profesională;
  • Sorana Adina CRIŞAN - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei ştiinţifice şi de standarde;
  • Camelia Iuliana DESPINA -  vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de evidenţă a membrilor;
  • Gheorghe VÎŢĂ -  vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de verificare şi monitorizare;
  • Dan IVĂNESCU - vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei de relaţii interne şi internaţionale;
  • Dragoş Mihai ALEXANDRU -  vicepreşedinte - preşedinte al Comisiei juridice;
  • Mihai Gheorghe SÎRB - trezorier.
  • Robert Iulian TATU - secretar general;

ANEVAR a fost înfiintată în anul 1992, ca asociaţie profesională neguvernamentală, independentă, iar în anul 2011 profesia de evaluator autorizat a fost reglementată prin Ordonanţa Guvernului României nr. 24/2011.

Asociatia include aproximativ 3700 de evaluatori autorizaţi persoane fizice şi peste 550 de evaluatori autorizaţi persoane juridice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO