ZF 24

Austriecii de la Verbund: Vântul de aici e la fel de bun ca în Marea Nordului. Cum arată cel mai nou parc eolian pus în funcţiune în România. Galerie FOTO

Autor: Roxana Petrescu

06.06.2013, 19:15 3237

Gruprul Verbund, cea mai mare companie energetică din Austria, a finalizat un parc eolian de 225 de MW, în valoare de 380 de milioane de euro, în Casimcea, jude]ul Tulcea, aproximativ jumătate din acest proiect fiind conectat la reţeaua de energie.

 

Realizarea următoarei trepte de dezvoltare este planificată pentru începutul anului 2014.

"Parcul eolian se află la circa 250 de kilometri de Bucureşti, spre Est, în apropierea coastei Mării Negre. Aici condiţiile de vânt sunt la fel de favorabile ca cele de la Marea Nordului din Germania, oferind condiţii optime pentru realizarea unui proiect de o astfel de anvergură. 88 de turbine eoliene pot produce anual în total 540 de GWh de energie electrică, furnizând energie curată către circa 350.000 de gospodării din România", spun reprezentan]ii Verbund.

Portofoliul de proiecte eoliene al Verbund se ridică în acest moment la 450 de MW.

"Cu cei peste 200 de MW am atins ţelul pe care ni l-am propus. În orice caz, energia eoliană din regiune mai are potenţial de dezvoltare. Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai mare putere a vântului din Europa, scopul fiind utilizarea celor mai bune locuri din Europa pentru fiecare tehnologie în parte", a declarat Wolfgang Anzengruber, CEO-ul Verbund.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO