ZF 24

Avertisment de răsunet de la americani: Preşedintele Biden spune că urmează imediat încă o pandemie

Avertisment de răsunet de la americani: Preşedintele...

Autor: Andrei Şerbănescu

25.06.2022, 09:10 35993

Preşedintele Joe Biden a avertizat marţi că Statele Unite se vor confrunta în cele din urmă cu o „a doua pandemie” şi că ţara trebuie să înceapă să se pregătească pentru aceast scenariu iminent, scrie Business Insider.

„Avem nevoie de mai mulţi bani”, a declarat Biden în cadrul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, când a fost întrebat despre obligaţia Congresului de a finanţa vaccinurile COVID-19 pentru sugari şi copii mici. Preşedintele a spus că finanţarea pentru proviziile de vaccin va dura până la sfârşitul anului.

„Dar nu avem nevoie doar de mai mulţi bani pentru vaccinuri pentru copii. În cele din urmă, avem nevoie de mai mulţi bani pentru a planifica a doua pandemie”, a declarat liderul SUA.

"O nouă criză sanitară la nivel planetar este iminentă", a adăugat Biden.

Bloomberg a raportat săptămâna trecută, citând un înalt oficial, că administraţia Biden va anunţa în curând o „strategie de bioapărare” reînnoită pentru a îmbunătăţi răspunsul Americii la o ameninţare epidemiologică de amploare.

Bugetul propus de Biden pentru 2023 sugerează alocarea a aproximativ 82 de miliarde de dolari pe cinci ani pentru pregătirea apărării împotriva unei viitoare ameninţări biologice.

Unul dintre obiectivele sale principale este de a crea un mediu în care SUA să poată administra vaccinuri şi tratamente eficiente în termen de 100 de zile de la depistarea agentului patogen în cauză. Banii ar urma să fie, de asemenea, direcţionaţi către stimularea infrastructurii de asistenţă medicală şi extinderea cercetării privind potenţialele ameninţări santare.

Potrivit Duke's Global Health Institute, un studiu din 2021 publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences susţine că probabilitatea declanşării unor pandemii va creşte de trei ori în următoarele câteva decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO