ZF 24

Bancile de celule stem din Romania invart peste 12 milioane de euro anual

28.01.2010, 11:26 22

Piata bancilor de celule stem este la inceput, dar crestediscret: pentru anul 2009 se estimeaza ca s-au facut circa 12.000de recoltari de celule, cu 4.000 peste nivelul de anul precedent,dupa cate spun reprezentantii companiilor ce detin bancile decelule. La un pret mediu al recoltarii de circa o mie de euro,aceasta ar insemna o piata de 12 milioane de euro.

"Romanii sunt un popor care investeste foarte mult in copii, asaincat deschiderea catre folosirea in scop medical a celulelor stemeste destul de mare", sustine doctorul Andreia Valter, directorgeneral al Stem Health Unirea (SHU), administrator al unei banci destocare a celulelor stem.

In momentul de fata, celulele stem (celule nediferentiate, care potparticipa la formarea oricarui tip de tesut si pot inlocui celulebolnave) sunt folosite pentru tratamentul afectiunilor malignehematologice, cancere de sange si limfoame.

Cititi mai multe despre afectiunile care pot fi tratate cu celulestem si despre afacerile de profil pe www.businessmagazin.ro

http://www.businessmagazin.ro/analize/comert/celulele-stem-o-afacere-inca-in-fasa-5411711

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO