ZF 24

Bidian, Kiwi Finance: "E periculos sa iei un credit acum"

13.11.2008, 09:25 33

"E periculos sa iei un credit acum; asistam pe piata bancara la o balbaiala fara precedent", spune pentru BUSINESS Magazin Anca Bidian, director general al brokerului de credite Kiwi Finance. Acelasi lucru il comunica firma si clientilor ce-i trec pragul, printr-o campanie initiata la inceputul lunii noiembrie, care ii sfatuieste pe cei ce nu au nevoie urgenta de un credit sa mai astepte o perioada inainte de a-si depune dosarul de creditare. Pentru moment, la Kiwi Finance toate dosarele sunt centralizate, dar "cu acordul clientilor, noi am decis sa nu le trimitem inca la banci, ci sa asteptam sa se deblocheze piata si sa se aseze un pic situatia".


Maria Sterpan, development manager al Credit Zone, semnaleaza la randul ei starea de confuzie de pe piata bancara: "In ultima luna primim modificari zilnice ale ofertelor de credite, iar unii bancheri le modifica si de cateva ori pe zi". Creditele se dau "foarte greu", adauga Sterpan, si doar cei cu dosarul "perfect" pot spera sa le fie aprobat imprumutul dorit.

Cititi mai multe despre tulburarile din piata creditelor pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO