ZF 24

Brown: Aceasta e ziua in care lumea s-a unit pentru a lupta impotriva recesiunii. 1.000 de miliarde alocate pentru salvarea economiei globale

02.04.2009, 21:49 17

"Acesta este ziua in care lumea s-a unit pentru a lupta impotriva recesiunii nu cu cuvinte, ci cu un plan pentru reformarea si refacerea economiei. In acest moment de interdependenta globala, problemele au nevoie de o solutie globala", a declarat premierul Gordon Brown.

Liderii G20, reuniti la summitul de la Londra, au convenit asupra alocarii a 1.000 de miliarde de dolari pentru sprijinirea economiei mondiale, a anuntat premierul britanic Gordon Brown.

 

Potrivit declaratiei finale a summit-ului, cele 1.100 de miliarde de dolari vor fi alcatuite din fondul aditional de 500 de miliarde de dolari pentru FMI (pentru a ajunge la 750 de miliarde de dolari), atragerea de catre FMI 250 miliarde dolari din utilizarea drepturilor speciale de tragere de la statele membre, 100 de miliarde de dolari sub forma de credite oferite de bancile de dezvoltare multilaterala, un fond de 250 de miliarde de dolari pentru comertului international. De asemenea FMI va vinde din rezervele sale de aur pentru a sustine statele sarace.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO