ZF 24

Buffett isi mareste participatia la retailerul american Wal-Mart si preia participatii in cadrul Exxon Mobil si Nestle

Buffett isi mareste participatia la retailerul american Wal-Mart si preia participatii in cadrul Exxon Mobil si Nestle (Foto: Bloomberg)
17.11.2009, 16:19 20

Fondul de investitii Berkshire Hathaway, detinut de miliardarulamerican Warren Buffett, a preluat participatii in cadrul ExxonMobil si Nestle, cele mai mari companii din lume pe segmentulpetrolier si alimentar, informeaza Bloomberg.

La finele trimestrului trei, Berkshire detinea 1,28 milioaneactiuni Exxon si 3,4 milioane obligatiuni apartinand producatoruluialimentar Nestle. Participatia in cadrul Exxon ar valoraaproximativ 95 milioane dolari, in timp ce detinerea in cadrulNestle este estimata la 161,5 milioane dolari. De asemenea, intrimestrul trei, Berkshire si-a majorat participatia detinuta lacel mai mare retailer din lume, Wal-Mart Stores.

"Berkshire continua astfel sa caute companii care reprezintabranduri-lider la nivel global", a spus Tom Russo, partener laGardner Russo & Gardner, care detine actiuni Berkshire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO