ZF 24

Bursă: Acţiunile Nvidia, senzaţia de pe Wall Street în 2023 cu o explozie de 250% a acţiunilor, şi-a raportat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru: 18,1 mld. dolari venituri, plus 206% faţă de acelaşi trimestru din 2022

Bursă: Acţiunile Nvidia, senzaţia de pe Wall Street...

Autor: Liviu Popescu

21.11.2023, 23:37 246

Compania americană Nvidia (NVDA), responsabilă de producerea celor mai puternice cipuri AI – folosite pentru a creşte puterea de calcul a modelelor de inteligenţă artificială în centrele de date - şi-a anunţat marţi seară rezultatele financiare pentru al treilea trimestru din 2023 într-unul dintre cele mai aşteptate raportate financiare din jurul freneziei create de inteligenţa artificială.

Astfel, compania a anunţat venituri de 18,1 miliarde de dolari pentru T3, în creştere cu 206% faţă de acelaşi trimestru din 2022, şi cu 34%. Profitul net a fost de 9,2 mld. dolari. Pentru primele nouă veniturile au fost de 38,9 mld. dolari iar profitul net de 17,5 mld. dolari. În tranzacţiile after-hours acţiunile scădeau cu 1% la 494 dolari.

În 2023 acestea au urcat cu 250%. Compania are o capitalizare bursieră de 1.230 miliarde dolari.

"Creşterea noastră puternică reflectă tranziţia largă a platformelor din industrie de la calculul de uz general la calculul accelerat şi inteligenţa artificială generativă", a spus Jensen Huang, fondator şi CEO al NVIDIA.

"Marile startup-uri de modele lingvistice, companiile de internet pentru consumatori şi furnizorii de servicii cloud la nivel global au fost primii care au luat startul, iar următoarele valuri încep să se formeze. Naţiunile şi CSP-urile regionale investesc în cloud-uri AI pentru a răspunde cererii locale, companiile de software pentru întreprinderi adaugă copilot şi asistent AI la platformele lor, iar întreprinderile creează AI personalizat pentru a automatiza cele mai mari industrii din lume.

"NVIDIA GPU, procesoarele, reţelele, serviciile de turnătorie AI şi software-ul NVIDIA AI Enterprise sunt toate motoare de creştere în plină desfăşurare. Era inteligenţei artificiale generative este în plină ascensiune", a adăugat acesta.

NVIDIA va plăti următorul dividend trimestrial în numerar de 0,04 dolari pe acţiune la 28 decembrie 2023, tuturor acţionarilor înregistraţi la data de 6 decembrie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO