ZF 24

Bursă. Producătorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti îşi recompensează angajatii, managerii, administratorii şi alte persoane juridice afiliate cu actiuni gratuite, în cadrul unui Stock Option Plan

Bursă. Producătorul de substanţe chimice Chimcomplex...

Autor: Roxana Rosu

15.03.2024, 09:50 499

Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CRC), cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, va derula un program de tipul Stock Option prin care va oferi actiuni gratuite angajatilor, managerilor, administratorilor şi altor persoane juridice afiliate, pentru motivarea şi recompensarea acestora.

Actionarii companiei au aprobat în iunie 2023 răscumpărarea a 917.143 acţiuni, iar pe 14 martie 2024 Consiliul de Administratie a aprobat distribuirea lor cu titlu gratuit.

”Remunerarea prin acţiuni acordate cu titlu gratuit salariaţilor, managerilor şi administratorilor Societăţii şi ai unor persoane juridice afiliate, în cadrul unui nou Stock Option Plan urmăreşte motivarea şi recompensarea acestora pentru activitatea desfăşurată, respectiv cointeresarea acestora în atingerea tuturor obiectivelor Societăţii şi a societăţilor afiliate şi îndeplinirea indicatorilor asumaţ”, se arată în anuntul Chimcomplex publicat la BVB.

Durata programului de tip „stock option plan” este de maxim 24 luni, iar perioada dintre data de acordare a dreptului de optiune si data exercitarii dreptului de optiune este de minim 12 luni, potrivit Codului Fiscal.

Grupul cu platforme industriale de la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea  a înregistrat venituri de 1,36 miliarde de lei în 2023, minus 43% an/an, şi un profit net de 75 de milioane de lei, cu 72% mai puţin decât în 2022.

Compania are 4,5 mld. lei capitalizare şi este controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%), în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are aproape 9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO