ZF 24

CAPEX.com, platforma de tranzacţionare de instrumente financiare fondată de antreprenorul român Octavian Pătraşcu, pregăteşte fuziunea cu NAGA Group din Germania şi listarea pe bursa din Frankfurt

CAPEX.com, platforma de tranzacţionare de instrumente...

Autor: Roxana Rosu

19.12.2023, 13:31 558

CAPEX.com, platforma de tranzacţionare de instrumente financiare fondată de antreprenorul român Octavian Pătraşcu, a anuntat intentia de a fuziona cu NAGA Group din Germania şi de a se lista pe bursa din Frankfurt.

Octavian Pătrăşcu urmează să investească personal 9 milioane de dolari în companie printr-o obligaţiune convertibilă şi să devină CEO al grupului.

Într-o combinaţie de injecţie directă de numerar şi aportul a 100% din acţiunile CAPEX.com către NAGA, noul investitor va deveni acţionar majoritar al entităţii combinate, care va păstra numele de marcă NAGA.

„Sunt cu adevărat încântat de această fuziune, deoarece în  piaţa de astăzi, consolidarea ne poate ajuta să ne accelerăm creşterea şi atingerea obiectivelor propuse, ne oferă anvergura necesară pentru inovaţie. NAGA şi CAPEX.com au o multitudine de sinergii, de aceea investesc cu încredere fonduri proprii în această tranzacţie. Am convingerea că ne putem atinge obiectivele şi accept cu încredere această nouă provocare, de a stabili un nou punct de referinţă în industrie.",a comentat Octavian Pătrăşcu.

Fuziunea va crea o platformă Fintech cu o bază colectivă de 1,5 milioane utilizatori din întreaga lume, care va genera venituri de peste 250 de milioane de dolari în următorii trei ani.

 „Sunt deosebit de mulţumit de această fuziune, deoarece va genera plus-valoare sub conducerea lui Octavian şi devine piatra de temelie a succesului viitor al NAGA, bazat pe trei piloni fundamentali. În primul rând, sinergiile de costuri şi venituri, care vor duce imediat la un impact pozitiv EBITA. În ceea ce priveşte sinergiile strategice, entitatea combinată va avea o amprentă mult mai mare în ceea ce priveşte utilizatorii, licenţele şi tehnologia, ceea ce va duce la extinderea afacerii atât pe termen mediu, cât şi pe termen lung”, a spus Michael Milonas, actualul CEO al NAGA.

Combinat, Grupul ar înregistra venituri de aproape 90 milioane dolari în 2023, cu un EBITDA de 6 milioane dolari, sinergiile de cost fiind estimate la peste 10 milioane dolari anual.

Startupul CAPEX.com  a fost premiat de ZF în 2022 ca al doilea cel mai valoros startup Tech din România. Compania a strâns până acum 31 de milioane dolari în multiple runde de finanţare, iar veniturile au crescut de la 26 de milioane dolari în 2021 la aproximativ 40 milioane dolari în 2023.

Cei mai cunoscuţi acţionari din cadrul NAGA sunt Fosun Group si Apeiron Group.

Octavian Pătraşcu a fost anterior acţionar cheie la CFD markets.com (2010-2015), companie vândută cu 550 milioane dolari către Playtech.

Este de aşteptat ca fuziunea să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2024 şi este supusă aprobărilor Autorităţilor de Reglementare şi îndeplinirii condiţiilor de finalizare a tranzacţiei, în primul rând transferul controlului, care este preconizat într-un interval de timp de 3 până la 6 luni.

Părţile s-au angajat să urmărească listarea pe NASDAQ, aşa cum a fost anunţat la sfârşitul anului 2021, listare care a fost amânată din cauza condiţiilor nefavorabile de piaţă. Interesul potenţial pentru subscriere va fi analizat în lunile următoare

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO