ZF 24

Capitalizarea de piaţa a producătului de maşini electrice Tesla a crescut cu 200 de miliarde de dolari în 2023, marcând cel mai bun început de an din istoria companiei

Capitalizarea de piaţa a producătului de maşini...

Autor: Andrei Şerbănescu

30.03.2023, 15:10 358

Acţiunile Tesla au cel mai bun început de an din istoria sa, câştigând peste 200 de miliarde de dolari în valoare de piaţă în primele trei luni ale anului 2023, raportează Business Insider.

Acţiunile producătorului de vehicule electrice au crescut cu 78% de la începutul anului până în prezent. Valoarea de piaţă a Tesla a crescut de la 388 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2022 la 601 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate miercuri de Nasdaq. Acţiunile companiei au crescut cu 2,5%, la aproximativ 194 de dolari, în momentul în care piaţa se îndrepta spre închiderea şedinţei de miercuri. 

Trimestrul puternic al Tesla a pornit de la o amplă revenire a sectorului tehnologic, în condiţiile în care investitorii sperau că inflaţia va încetini şi că Rezerva Federală va stopa în curând creşterea ratelor dobânzilor.

În plus, directorul general Elon Musk le-a transmis investitorilor, în timpul teleconferinţei privind câştigurile din trimestrul al patrulea al companiei din ianuarie, că cererea clienţilor pentru vehiculele Tesla depăşeşte producţia. În acea săptămână, acţiunile au înregistrat cea mai bună performanţă din ultimul deceniu.

Începutul masiv de an vine după ce acţiunile Tesla au înregistrat o performanţă mizerabilă în 2022, când producătorul de vehicule electrice a pierdut 700 de miliarde de dolari din capitalizarea sa bursieră.

Analiştii sunt în continuare optimişti chiar şi după creşterea ameţitoare a acţiunilor Tesla de până acum în acest an. În această săptămână, Wedbush a prognozat că acţiunile companiei vor creşte cu 13% până în 2023, pe fondul unei creşteri a livrărilor după reducerile de preţ la Modelul 3 şi Modelul Y în China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO