ZF 24

Care sunt cele mai mari companii din regiune

15.09.2008, 00:00 17

Liderii regiunii sunt de departe companiile din domeniul energiei si al resurselor naturale, dintre care se detaseaza PKN si MOL, singurele companii cu afaceri de peste zece miliarde de euro fiecare, scrie BUSINESS Magazin. Din cele 500 de companii incluse in topul realizat de compania de consultanta Deloitte si cotidianul polonez Rzeczpospolita, aproape 150 activeaza in domeniul energiei, locul al doilea fiind disputat de afacerile cu bunuri de larg consum si de productie cu aproximativ 135 de companii fiecare.
Situatia de la nivelul regiunii se confunda cu cea din Romania, unde, asa cum reiesea si din topul celor mai mari 100 de companii private realizat in urma cu doua saptamani de BUSINESS Magazin, Petrom, Rompetrol si Lukoil faceau legea in clubul miliardarilor, adica al companiilor cu afaceri de peste un miliard de euro anual. ArcelorMittal (fostul Sidex) si Dacia erau liderii producatorilor romani, iar Metro Cash & Carry si Interbrands se detasau intre comercianti.

Aflati mai multe despre clasamentul tigrilor Estului pe www.businessmagazin.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels