ZF 24

Cazul Ralucai Stroescu, auditorul de 31 de ani care a murit in 2007 de epuizare, a inspirat o piesa de teatru

10.12.2009, 19:43 206

Cazul Ralucai Stroescu, auditorul de 31 de ani de la o firma deconsultanta din Bucuresti, care a decedat din cauza epuizarii in2007, a inspirat o piesa de teatru care s-a jucat la InstitutulCultural Roman din Londra.

Piesa "Florile nu sunt victime" a examinat notiunile dedemnitate umana si cetatenie "clasa a 2-a" intr-o lume care promiteegalitate globala de sanse, se arta intr-un comunicat al ICR.

Piesa a combinat stiluri teatrale diferite pentru a reflectaevolutia Cristinei Robu, strateg la agentia White Advertising, peparcursul a trei ani in calatoriile sale la New York, Londra siBucuresti. Cristina, o tanara talentata si ambitioasa, traieste ofrumoasa poveste de dragoste cu Peter, unul dintre sefii sai inagentia din New York, care o cere in casatorie. Dialogul celor doievolueaza in musical, cu piese compuse de Harry Blake si versuri dePeca Stefan. Prinsa intre pasiunea pentru munca sa si o politicacorporatista abuziva, Cristina refuza propunerea pentru o pozitiesuperioara in ierarhia firmei. Este numita director executiv laBucuresti, cu promisiunea avansarii in biroul de la Londra. Infinal, epuizata de volumul de munca, presiunea timpului si regimulde viata nesanatos, Cristina moare singura in apartamentul sau dinBucuresti, inaintea calatoriei la Londra.

Raluca Stroescu, 31 de ani, manager de audit la filiala romana amultinationalei Ernst&Young (E&Y), a murit la sfarsitullunii aprilie, raportul medicilor legisti indicand drept cauzaprincipala a mortii epuizarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO