ZF 24

CE ar putea ataca in justitie Romania pentru nereguli in domeniul transporturilor

17.10.2007, 17:27 13

Comisia Europeana (CE) ar putea actiona in justitie Romania si alte sapte state pentru ca nu au pus in aplicare directiva cu privire la perioadele de conducere si repaos si introducere a tahografelor digitale, document care reglementeaza activitatea de transport rutier la nivel european, a anuntat astazi institutia europeana.

"Ca urmare a nerespectarii obligatiei de a pune in aplicare aceasta directiva importanta, statele membre in cauza nu dispun de instrumentele legale necesare pentru promovarea concurentei loiale la nivelul acestui sector si pentru imbunatatirea sigurantei rutiere. Transpunerea eficienta si rapida a acestui pachet pentru armonizarea normelor privind perioadele de conducere si de repaus pentru conducatorii auto este esentiala atat pentru buna functionare a pietei interne, cat si in ceea ce priveste reglementarile sociale si siguranta rutiera.", a afirmat Jacques Barrot, vicepresedinte al Comisiei, responsabil pentru transporturi.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO