ZF 24

Ce fac cele opt start-up-uri româneşti care au intrat în programul de accelerare Advancing AI organizat de Techcelerator anul acesta

Ce fac cele opt start-up-uri româneşti care au intrat...

Autor: Ioana Niţă

23.02.2023, 19:09 188

Din cele 15 start-up-uri selectate de Techcelerator şi Google for Startups pentru ediţia de anul acesta a Advancing AI, program de accelerare dedicat start-up-urilor din regiune care creează produse în faza de MVP şi Investment Readiness bazate pe soluţii AI (Artificial Intelligence), opt sunt din România: Agora Robotics, Eyelet.io, HoundBytes, Zaya, Chargers on Wheels, Pan Safe Kids, Alter Medico şi Edneos. Dintre acestea, jumătate au intrat în cohorta MVP Acceleration – Alter Medico, PanSafeKids, EDNEOS şi Chargers On Wheels, iar restul în cohorta Investment Readiness, în condiţiile în care anul acesta programul Advancing AI se împarte în aceste două track-uri – MVP (Minium Viable Product) şi IR (Investment Readiness) în care sunt incluse start-up-urile selectate funcţie de etapa în care se află.

Ce fac cele opt start-up-uri locale admise în ediţia Advancing AI de anul acesta?

Alter Medico dezvoltă un marketplace şi un framework de gestionare a datelor pentru furnizorii de servicii de asistenţă medicală prin centralizarea de aplicaţii pe bază de algoritmi de Inteligenţă Artificială (IA).

PanSafeKids dezvoltă o aplicaţie care sprijină părinţii şi copiii să detecteze şi să prevină hărţuirea cibernetică şi alte ameninţări digitale.

EDNEOS este un asistent educaţional pentru evaluarea cognitivă a utilizatorilor, identificarea şi corectarea lacunelor, generarea şi transmiterea de conţinut într-un mod captivant, asigurând o creştere semnificativă a performanţei de învăţare.

Chargers On Wheels dezvoltă o aplicaţie mobilă care guvernează peste infrastructura existentă de charging, oferind o mai bună monitorizare şi experienţă a utilizatorului.

ZayaAI dezvoltă o platformă dedicată medicilor patologi pentru diagnosticarea şi colaborare la distanţă (telepatologie), scăzând timpul de diagnosticare, costurile de laborator şi rata erorilor umane

Agora Robotics dezvoltă un ecosistem de roboţi mobili autonomi (hardware si software) care contribuie la automatizarea proceselor logistice şi curăţenia pentru companii care au în administrare depozite sau spaţii largi - retaileri, aeroporturi, centre logistice.

Eyelet.io dezvoltă o platformă are ajută companiile să-şi îmbunătăţească rata de fidelizare a clienţilor prin crearea de tururi ghidate, sondaje şi anunţuri în aplicaţie.

Hound Bytes redefineşte ideea de Centru Operaţional de Securitate as a Service (Security Operations Center as a Service) prin crearea unei platforme care combină informaţiile despre ameninţări, răspunsul la incidente şi analizele de securitate pentru a ajuta companiile să identifice şi să atenueze proactiv ameninţările cibernetice.

Pe lângă cele opt echipe româneşti, în programul Advancing AI #3 au intrat şi şapte start-up-uri din Turcia, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Georgia - TaoTechnology, TeachableHub, YellowPad, Costifier, UltronAR, BabyFM şi Revisior.

Programul de accelerare Advancing AI #3 va dura zece săptămâni şi se va încheia în  31 martie 2023. Echipele îşi vor prezenta produsele, progresul făcut în timpul programului şi planul de creştere în evenimentul bianual Investors Day care va avea loc în luna mai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO