ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
22.01.2010, 09:55 17

Obama loveste in bancile de pe Wall Street

Industria bancara mondiala a fost lovita puternic joi, dupa cepresedintele american Barack Obama, a propus cea mai radicalareforma a Wall Street-ului din 1930 incoace, ca raspuns la iritareaprodusa de criza financiara.

Prin reforme care ar putea impune cu forta restructurarea celormai mari banci din SUA, inclusiv a JP Morgan Chase si GoldmanSachs, Obama a promis ca "niciodata contribuabilul american nu vamai fi tinut ostatic de o banca considerata a fi prea mare pentru aesua".

Goldman isi micsoreaza sumele alocatebonusurilor

Goldman Sachs, in incercarea de a scapa criticilor americanilor,a decis sa isi micsoreze partea din venituri alocata bonusurilor lacel mai scazut nivel de la listarea bancii pe Bursa, in 1999, si,de asemenea, sa aloce bani pentru operele de binefacere.

Scaderea costurilor pentru bonusuri din ultimul trimestru al lui2009 a ajutat la ridicarea profitului Goldman deasupra asteptariloranalistilor in ciuda stagnarii inregistrate pe bursa in ultimelesaptamani din 2009.

Partidul de opozitie din Marea Britanie promite saurmeze exemplul lui Obama in sectorul financiar

Partidul de opozitie Conservator va urma cel mai probabilexemplul presedintelui american Barack Obama, urmand sa introducaaceleasi limitari tranzactiilor facute de banci, in cazul in care ise va permite formarea unui guvern, a declarata George Osborne,seful din umbra al partidului.

Conservatorii - care au cele mai mari sanse de a castigaalegerile generale peste patru luni - a atentionat institutiilefinanciare, printre care se numara Barclays, Deutsche Bank, CreditSuisse si UBS, declarand ca lovitura data de Obama tranzactiilorfacute in nume propriu de banci reprezinta "cu siguranta ceva ce artrebui sa facem si noi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO