ZF 24

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi
06.01.2010, 10:10 21

Islanda refuza sa plateasca imprumuturile acordate deMarea Britanie si Olanda

Presedintele islandez si-a utilizat dreptul de veto pentru arefuza sa ramburseze Marii Britanii si Olandei bani pe care acesteai-au oferit statului pentru a salva deponenti unei banci islandezefalimentare. Aceasta reactie a ridicat semne de intrebare cuprivire la planul international ce viza salvarea bancilor nationaleale Islandei si cu privire la posibilitatea ca statul sa adere laUniunea Europeana. Presedintele Olafur Ragnar Grimsson si-a motivatdecizia spunand ca opinia publica se opune vehement planului derambursare, pe care parlamentul islandez l-a aprobat la sfarsitullunii decembrie, dupa mai multe luni de amanari.

SUA isi redeschide ambasada din Yemen

Ambasada Statelor Unite din Yemen a fost redeschisa marti, ladoua zile dupa ce a fost inchisa din cauza amenintarilor teroriste.Oficialii americani au anuntat ca decizia de a redeschide ambasadaeste motivata de "succesul operatiunilor de lupta contraterorismului" ale autoritatilor locale.

Buffett intervine in razboiul Kraft -Cadbury

Kraft trebuie sa faca fata unor noi provocari in incercarea sade a prelua Cadbury, in conditiile in care ambitia companiei l-anemultumit pe cel mai mare actionar al grupului, Berkshire Hathawaya lui Warren Buffett. Berkshire, care detine o participatie de 9,4%in cadrul Kraft, s-a aratat impotriva planului companiei de a emite370 mil. actiuni pentru a-si finanta oferta. Aceasta nemultumire afost facuta publica, si astfel ar putea influenta opiniilecelorlalti actionari ai companiei si ar putea zadarnici planurilede preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO