ZF 24

Cel mai puternic expat român din Europa lucrează în Rusia

Silviu Popovici

Silviu Popovici

Autor: Cristina Roşca

13.05.2014, 00:07 3228

Silviu Popovici (46 de ani) este cel mai puternic expat român din Europa, potrivit datelor ZF, el având pe mână businessul de 5 mld. dolari al PepsiCo din Rusia.

El conduce din poziţia de managing director un business de peste 30 de fabrici, 25.000 de angajaţi şi 35 de milioane de consumatori zilnic, Rusia fiind cea mai importantă piaţă ca mărime după SUA pentru gigantul american, producător de băuturi nealcoolice şi snacksuri.

Silviu Popovici este cel mai puternic expat român din Europa, alături de el pe lista executivilor români de peste hotare fiind Horia Adrian (area manager pentru Europa Emergentă în cadrul Holcim), Lucian Dorobanţu (CEO Inditex Rusia) sau Angela Creţu (group vicepreşedinte Avon Europa de Est). Pe această listă ZF a inclus executivii români care şi-a construit cariera pe piaţa locală şi apoi au plecat, nu persoanele născute în România, dar care au emigrat încă din copilărie.

„Avem un portofoliu foarte larg şi diferit de majoritatea pieţelor în care PepsiCo activează. Ope-răm pe pieţele tradiţionale ale PepsiCo precum bău­turi răcoritoare, sucuri naturale sau produse snack, dar şi pe pieţe noi pentru companie, precum produsele lactate sau mâncarea pentru nou-născuţi“, spune el.

Silviu Popovici lucrează pentru PepsiCo Rusia de trei ani, după ce americanii au preluat compania Wimm-Bill-Dann pe care executivul român o conducea la acea vreme.

Citiţi pe ZF Corporate:

- povestea carierei lui Silviu POpovici, de unde a pornit şi prin ce joburi a trecut

-momentul în care a trecut de la Coca-Cola Hellenic la PepsiCo; cel mai important moment din carieră 

- strategie, planuri de viitor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO