ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

29.09.2009, 19:01 14

1. BNR a redus dobanda de politica monetara cu 0,5puncte procentuale, la 8%. Consiliul de administratie alBancii Nationala a Romaniei (BNR) a decis reducerea cu 0,5 puncteprocentuale, de la 8,5% la 8%. BNR a decis si mentinereanivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatoriiaplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor decredit.

2. Basescu a trimis mingea inapoi la partide.Presedintele a declarat astazi ca certurile din cadrul coalitiei deguvernare pe tema fraudarii alegerilor nu au facut decat sa aducanesiguranta in tara. Cele doua partide trebuie sa aleage: ori cadde acord pentru numirea in Ministerul de Interne a unei persoaneneimplicate politic, urmand ca functia de vicepremier sa ramanaPSD-ului, prin decizie parlamentara; ori desemnarea unui ministrucare sa vina din Opozitie. "Nu ma grabesc sa semnez demitereaministrului de interne Dan Nica, dar cand un premier nu doreste unministru in echipa sa, atunci este nevoie de o remaniere", a spusBasescu.

3. Stroe anunta moartea Loganului: Dacia e perena, Loganeste schimbabil. Dacia va lansa, in cativa ani, o nouagama de automobile, care va inlocui Logan si va fi superioara dinpunct de vedere calitativ si ca performante, a declarat, marti,vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe. "Toata lumea vorbeste deLogan. Frumos, dar Logan are o viata scurta. Dacia este perena,Logan este schimbabil. Urmeaza ceva dupa Logan, caruia i se vatermina viata probabil in cativa ani. O alta familie. Aici staforta constructorului", a afirmat Stroe, la lansarea cartii"Renault si Dacia de 10 ani impreuna".

4. Raliu pe leu: BNR anunta cel mai scazut curs dinultimele 4 luni: 4,1851 lei/euro. Banca Nationala aRomaniei a anuntat pentru marti un curs de referinta de 4,1851lei/euro, in scadere cu 1,02 bani fata de cursul de referintaanuntat luni. Pe piata interbancara, potrivit dealerilor citati deMediafax, moneda nationala a fost singura valuta din regiune care ainregistrat cresteri, cotatiile inchizand ziua in apropiereapragului de 4,19 lei/euro.

5. Audierea lui Isarescu la Parlaments-a anulat din cauza crizei politice. PNL l-a retras peDaianu. Audierea lui Mugur Isarescu si a celorlalte opt persoanepropuse pentru un mandat in CA al BNR la Parlament s-a anulat dincauza crizei politice, a declarat pentru ZF presedintele comisieide buget din Camera, Viorel Stefan. "Birourile comisiilor din Senatsi Camera Deputatilor au decis ca audierile nu pot avea loc dincauza crizei politice, dar si a faptului ca PNL si-a retraspropunerea de a-l sustine pe Daniel Daianu", a explicat Stefan

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO