ZF 24

Centrul Vechi din Capitala nu e doar raiul pub-urilor ci si al mireselor

Centrul Vechi din Capitala nu e doar raiul pub-urilor ci si al mireselor
20.03.2010, 12:08 25

Centrul Vechi al Capitalei inseamna mai mult decat terase intimpul verii si baruri pline in timpul iernii. Desi putini,antreprenorii din zona cauta metode sa isi tina afacerile laadapost de haosul lucrarilor, scrie BUSINESS Magazin.

Zona a ramas paradisul mireselor, avand in vedere numarul marede magazine "albe". Numai pe Lipscani sunt 15 magazine cu acestprofil, iar perimetrul delimitat de Splaiul Independentei, CaleaVictoriei, bulevardul Regina Elisabeta si I.C Bratianu gazduiestein total peste 20 de boutique-uri. Avand in vedere ca, dupa spuselecomerciantilor din zona, se vand aproximativ 4.000 de rochii pe an,la un pret mediu de 1.500 de lei, rezulta o piata de peste 6milioane de lei (peste un milion de euro), care pare decisa sa nulase jocurile primariei sa le afecteze vanzarile.

In zona sunt afaceri (putine, e adevarat) care nu depind detraficul pietonal si pentru care prea multi clienti la un loc arinsemna in unele cazuri chiar o problema. De exemplu, SpazioStudio, atelierul de arhitectura de pe strada Smardan, primul carea deranjat peisajul de rochii de mireasa si magazinele demetalo-casnice din zona in 2004. Unui necunoscator ii atrageatentia datorita scaunelor de designer vizibile prin vitrinelemari. "Oamenii se feresc oarecum sa intre, pentru ca li se paremult prea pretentios. Din punctul meu de vedere este foarte bine,pentru ca ne lasa sa muncim. Intra cine trebuie."


Cititi mai multe despre cum renaste Centru Vechi alCapitalei pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO