ZF 24

Chiriile din New York se relaxează faţă de nivelurile record înregistrate în vară, pe măsură ce piaţa începe să revină la dinamica sezonieră de dinainte de pandemie

Chiriile din New York se relaxează faţă de nivelurile...

Autor: Andrei Şerbănescu

10.11.2023, 13:28 174

Chiriile din Manhattan, Brooklyn şi o parte din Queens au scăzut în octombrie, piaţa apartamentelor din New York City continuând să se relaxeze faţă de maximele record atinse în timpul verii, scrie Bloomberg.

Preţul mediul al noilor contracte de închiriere din Manhattan semnate luna trecută a fost de 4.195 de dolari, în scădere cu 3,6% faţă de septembrie, potrivit evaluatorului Miller Samuel Inc. şi brokerului Douglas Elliman Real Estate. Chiriile au atins un nivel record în iulie şi august, la 4.400 de dolari.

Scăderile de preţ din octombrie au fost mai pronunţate în afara Manhattan-ului. Chiriile au scăzut pentru a treia lună consecutiv în Brooklyn, coborând cu 5,7%, la 3.490 de dolari. Preţurile au scăzut în partea din Queens care include Long Island City şi Astoria, cu o relaxare a preţului mediu de 9,4%, la 3.198 de dolari.

Scăderile sugerează că preţurile chiriilor din New York se întorc, încetul cu încetul, la nivelurile observate înainte de pandemie. Piaţa chiriilor din oraş a cunoscut un boom în 2021 şi 2022, preţurile stabilind în mod constant record după record. În prezent, piaţa se întoarce la tendinţa obişnuită de a atinge un vârf în timpul verii şi de a se relaxa uşor în restul anului.

În timp ce chiriile au coborât de la vârfurile record înregistrate în ultima perioadă, ele sunt încă cu aproximativ 20% mai mari decât erau înainte de pandemie. Analiştii nu se aşteaptă ca scăderile sezoniere să aducă prea curând preţul chiriilor mai aproape de acele niveluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO