ZF 24

Chisu, IFB: De anul viitor speculatorii romani nu vor mai avea cui sa vanda

24.12.2008, 16:45 14

Pentru anul viitor brokerii sunt de parere ca un nivel al lichiditatii de 5 milioane de euro zilnic va fi o performanta pentru piata de capital din Romania, cel putin in primele sase luni, iar in acest sens, comportamentul investitorilor ar trebui sa se schimbe.

“Nu cred ca comportamentul investitorilor de pe piata locala se va schimba usor, insa in conditiile in care nivelul tranzactiilor pentru prima parte a anului viitor este de asteptat sa atinga maxim 5 milioane de euro pe zi, va fi greu pentru investitori sa realizeze tranzactiile cu care s-au obisnuit. In ultimii ani, investitorul roman s-a transformat intr-un speculator avid, iar contextul de pana acum i-a permis sa realizeze numai astfel de tranzactii. De anul viitor se pune insa problema cui va vinde”, a declarat Mihai Chisu, broker in cadrul societatii de brokeraj IFB Finwest.

De asemnea Chisu este de parere ca o restructurare a pietei de capital este necesara, in conditiile existente, piata locala pierzandu-si interesul printre straini si investitorii institutionali.

“Este nevoie de o restructurarea a pietei de capital si de o compatibilizare a pietei locale cu bursele externe. Daca nu se intampla acest lucru, piata locala isi va pierde total interesul pentru investitorii straini sau cei mai institutionali. Avem nevoie de asemenea de declansarea blocajului de pe piata, de cresterea interesului printre investitori, iar acest lucru este posibil doar prin incurajarea investitorilor sa intre la cumparare prin listarea de companii”, a adaugat Chisu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO