ZF 24

Cinci manageri de portofoliu de la Credit Suisse demisionează pentru a înfiinţa un nou fond macro

Cinci manageri de portofoliu de la Credit Suisse...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.01.2024, 14:16 186

Cinci manageri de portofoliu de la Credit Suisse părăsesc banca pentru a înfiinţa un nou fond macro global în cadrul platformei alternative a Lombard Odier Investment Managers, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, scrie Bloomberg.

Noul fond, care va fi un amestec de strategii discreţionare şi sistematice, este planificat să fie lansat în trimestrul al treilea ca parte a platformei alternative 1798 a Lombard, a declarat persoana respectivă.

Printre cei care pleacă se numără Valentin Petrescou, actualul şef al strategiilor cu venit fix neconstrâns şi global la Credit Suisse. Petrescou s-a alăturat Credit Suisse în 2019, care acum este deţinută de UBS Group AG, deşi a mai lucrat la bancă în trecut ca trader de instrumente derivate, potrivit profilului de LinkedIn.

Managerii de portofoliu Didier Anthamatten, Jeremy Gatto, Maximilian Witschel şi Philipp Mueller au demisionat, de asemenea, de la Credit Suisse pentru a se alătura fondului, a precizat persoana respectivă. Aceştia au refuzat să comenteze.

Purtătorii de cuvânt ai UBS şi Lombard Odier au refuzat, de asemenea, să comenteze.

Credit Suisse s-a confruntat cu un val de plecări ale angajaţilor după ce a fost achiziţionat anul trecut de fostul rival din oraşele vecine, UBS. UBS a avertizat că integrarea va fi lungă şi complexă şi a semnalat costuri de mai multe miliarde de dolari pentru a rezolva obligaţiile în curs ale Credit Suisse.

Noul fond macro va fi conceput ca un fond OPCVM, oferind investitorilor răscumpărări mai frecvente. Fondurile macro, în general, s-au confruntat în ultimii doi ani cu turbulenţe, ca urmare a fluctuaţiei ratelor cauzate de incertitudinea privind politica monetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO