ZF 24

CJ Timis isi reafirma interesul pentru preluarea aeroportului Timisoara

12.06.2007, 17:23 18

Autoritatile judetene din Timis isi reafirma interesul pentru transferul aeroportului Timisoara de la Ministerul Transporturilor in subordine regionala si sustin ca operatiunea ar facilita accesul la finantari europene in valoare de mai multe sute de milioane de euro pentru dezvoltarea aerogarii.
Aeroportul International Timisoara ar putea beneficia de fonduri nerambursabile de sute de milioane de euro, daca va deveni un obiectiv de dezvoltare regionala, a declarat, astazi, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis, Constantin Ostaficiuc.
Presedintele CJ s-a intalnit, astazi, cu o delegatie formata din oficiali ai regiunii Moravia din Cehia, care a preluat in 2004 de la autoritatile centrale aeroportul Ostrava si va beneficia de fonduri structurale de peste 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea unitatii.
Oficialii regiunii Moravia au afirmat ca doresc infiintarea unei curse permanente intre aeroporturile Ostrava si Timisoara.
Transferul aeroportului Timisoara in subordinea autoritatilor locale sau judetene este un proiect mai vechi al acestora, neconcretizat insa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24