ZF 24

CNVM da liber la conturile globale, imprumutul de actiuni si vanzarile in lipsa

09.03.2010, 15:10 21

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobatregulamentul privind utilizarea sistemului conturilor globale peBursa, precum si operatiunile de imprumut de actiuni si vanzari inlipsa, care se afla pe lista de cerinte ale brokerilor de cativaani.

Regulamentul permite Bursei sa extinda tranzactionarea princonturi globale, posibila in prezent doar pentru actiunile ErsteBank, la nivelul intregii piete. Sistemul conturilor globale arsimplifica operatiunile derulate pe Bursa de firmele de brokeraj,in special in relatia cu investitorii institutionali.

De asemenea, imprumutul de actiuni ar permite deblocareaactiunilor care sunt imobilizate in prezent in conturile unorinvestitori si cresterea lichiditatii din piata.

Operatorii de piata si depozitarii centrali au la dispozitie 60de zile pentru a depune la CNVM modificarea reglementarilor propriiin vederea adaptarii acestuia la prevederile acestuiregulement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO