ZF 24

Comisia Europeană a virat României 2,7 miliarde de euro, bani aferenţi cererii II de plată din PNRR

Comisia Europeană a virat României 2,7 miliarde de...

Autor: Cosmin Pirv

29.09.2023, 13:48 64

Comisia Europeană a virat vineri României banii aferenţi cererii II de plată din PNRR. Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că peste 2,7 miliarde de euro au intrat în conturile României.

Alături de prefinanţare şi prima tranşă din PNRR, România a beneficiat până acum cumulat de plăţi de aproape 10 miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

„Este o reuşită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate şi a prim-ministrului de la acel moment, Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un PNRR complex şi numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele ţări din UE care a reuşit să facă diligenţele pentru a doua tranşă de bani”, a explicat Marcel Boloş.

El susţine că PNRR este un proiect vast cu implicaţii directe şi indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind „redresarea şi dezvoltarea economiei, stabilitatea şi sustenabilitatea bugetului, cât şi performanţele procesului administrativ”.

„Dacă vom duce la bun sfârşit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei şi generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în #autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru români”, mai spune ministrul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO