Compania Bioderm, fondată de Lucian Russu, medic specialist dermatologie-venerologie, a inaugurat un spital privat de dermatologie în zona de nord a Capitalei, în Săftica, în urma unei investiţii de 500.000 euro, şi are în plan extinderea în Galaţi, Piteşti, Târgovişte, Focşani şi Constanţa.
Bioderm Hospital a fost dezvoltat pe bazele clinicii dermatologice preexistente şi este funcţional din martie.
Din grupul fondat în 1992 de doctorul Lucian Russu mai fac parte clinica Bioderm Eminescu (Bucureşti) şi clinica Bioderm din Popeşti-Leordeni
„Avem dreptul la sănătate! În acest spirit, deschidem Bioderm Hospital, unde avem capacitatea de a oferi servicii la cele mai înalte standarde în tot spectrul de afecţiuni dermatologice, decontate de Casa de asigurări. De peste 3 decenii suntem dedicaţi dermatologiei, timp în care am fost conectaţi la o cazuistică diversă, complexă şi la ultimele descoperiri. Am investit continuu în know-how-ul echipei şi în tehnologie de ultimă generaţie, spre beneficiul pacientului”, a declarat dr. Lucian Russu.
Noua unitate medicală dispune de tehnologie de ultimă generaţie în prevenţia cancerului de piele, peste 20 de lasere cu utilizări diferite, 32 de paturi, ambulatoriu de medicină internă şi recuperare şi un bloc operator modern. Spitalul are o echipă de peste 30 de medici .
” Prevenţia cancerului de piele şi melanomului este o misiune pe care ne-am asumat-o încă de acum 20 ani, când am introdus în premieră, în România, dermatoscopia digitală în clinicile noastre. Noul spital răspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale dermatologice integrate, bazate pe prevenţie, diagnostic şi tratament.”, a declarat Dr. Claudia Sprâncenatu, CEO Bioderm.
Incidenţa cancerului de piele este în creştere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecţie solară, a schimbărilor climatice şi obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă, iar 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic îşi pierd viaţa în primul an de la diagnostic. Surprins în stadiu incipient, melanomul poate fi curabil în proporţie de 95%.
România înregistrează o incidenţă în creştere în ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom.