Companiile din indicele BET au pierdut 2,6 mld. lei din capitalizarea bursieră după panica instaurată de Brexit

27 iun 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Bursa de la Bucureşti a resimţit din plin şocul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Piaţa de capital a deschis vineri în scădere cu 7,7%, dar pe parcursul zilei preţul acţiunilor şi-a mai revenit, indicele BET înregistrând o scădere de 3,35%.

Citiţi gratuit E-Paper cu ediţia specială Ziarul Financiar dedicată Brexit

În regiune, bursa de la Varşovia a pierdut 6,14%, în timp ce indicele ATX, referinţa bur­sei de la Viena, a scăzut cu 7,43%. In­di­cele Euro Stoxx 50, ce reuneşte prin­cipalele companii europene, a scăzut cu 8,28%, în timp ce DAX-ul german s-a de­preciat cu, iar indicele francez CAC 40 a căzut cu 7,97%. 

Povestea celei mai vechi biserici de piatră din România

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

„Sistemul imunitar al burselor era oricum deja slăbit de trauma celui mai sever debut de an din istorie“, consideră Mihai Nichişoiu, direc­torul diviziei de fonduri a Tradeville, Vanguard Asset Management.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2016

 
Cuvinte cheie:
BET
, indicele bet
, companii
, pierdere
, capitalizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide