ZF 24

Contractul cu americanii de la Bechtel a fost reziliat. Statul român mai trebuie să plătească despăgubiri de 37 mil. euro, după ce a dat 1,4 mld. euro pe 52 km de autostradă

Contractul cu americanii de la Bechtel a fost reziliat....

Autor: Andreea Neferu,

30.05.2013, 00:13 2075

Contractul încheiat de statul român cu firma americană Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania a fost reziliat, a anunţat ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură Dan Şova.

“Negocierile cu Bechtel s-au încheiat. Contractul a fost reziliat în seara aceasta. Suma pe care o datorăm (ca despăgubire către americanii de la Bechtel– n.red.) este de 37,2 milioane de euro, cu TVA”, a declarat Dan Şova, la postul de televiziune Realitatea.

Negocierile pentru rezilierea contractului au început în luna februarie.

“Primul pas era să încercam rezilierea, al doilea să începem concesiunea, al treilea să realizăm autostrada. L-am reuşit pe primul”, a spus Şova.

Contractul cu Bech­tel a fost sem­nat în 2003, în timpul guvernării Adri­an Năstase. Compania americană a încasat deja peste 1,4 mld. euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă finalizaţi şi alţi 64 de kilometri care sunt doar pe jumătate construiţi, pe ruta Suplacu de Barcău-Borş.

„După ce se vor termina toate formalităţile, vom purcede şi la desecretizarea contractului. Sunt bani publici, nu trebuie să fie nimic ascuns”, a mai spus Şova.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO