ZF 24

Creşte concurenţa pentru locurile de muncă din City of London: Numărul persoanelor aflate în căutarea unui job în districtul financiar al Londrei a crescut cu aproximativ 12%, în timp ce posturile vacante din sectorul financiar au scăzut cu până la 31%

Creşte concurenţa pentru locurile de muncă din City of...

Autor: Andrei Şerbănescu

25.04.2023, 16:21 101

În primul trimestru al anului 2023, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în districtul financiar al Londrei (City of London) a suferit o creştere notabilă, în pofida restrângerii cu aproape o treime a posturilor vacante din domeniul bancar, situaţie care subliniază profilul dificil al pieţei muncii pe fondul incertitudinii economice, scrie Bloomberg.

Numărul de persoane aflate în căutare de joburi în primul trimestru al anului a fost cu 12% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce cantitatea de locuri de muncă disponibile în districtul financiar al Londrei a scăzut cu 31%, potrivit celor mai recente date din domeniu, publicate marţi de Morgan McKinley. Studiul vine după o perioadă de turbulenţe în sectorul bancar, cele mai recente evenimente fiind prăbuşirea Silicon Valley Bank şi dispariţia Credit Suisse Group AG.

„Din cauza creşterii numărului de candidaţi, procesele de aprobare devin mai lungi", a declarat Hakan Enver, director general al Morgan McKinley UK. Această creştere „nu reprezintă o surpriză, având în vedere recentele eşecuri din sectorul financiar", a adăugat el.

Pentru cei din domeniul financiar care au putut schimba locul de muncă, creşterea salariului mediu în primul trimestru a fost de 18%. Totuşi, creşterea în cauză rămâne mult sub speranţele salariale din ultimii doi ani.

Datele vin în contextul în care o serie de firme din City of London caută să-şi reducă costurile, după ce au făcut angajări masive în timpul pandemiei. Băncile, inclusiv Barclays Plc, au redus personalul în ultimele luni, în timp ce sucursala britanică a EY se pare că plănuieşte o reducere de costuri în urma încercării eşuate a firmei de a-şi diviza activităţile de audit şi consultanţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO