ZF 24

Creţean, TotalSoft: Mă aştept ca telefonul să fie portofel, paşaport şi orice altceva mai avem nevoie

Autor: Luciana Georgescu

26.05.2014, 00:00 204
Printre cele mai bune metode de asigurare a unei creşteri dinamice a domeniului IT se numără reducerea taxelor, dezvoltarea infrastructurii pe partea de conectică şi investiţii care să le ofere absolvenţilor cât mai multe şanse pentru a obţine experienţă, prin internshipuri şi programe de practică la companiile de profil, a declarat la ZF Live Silviu Creţean, director de dezvoltare soft la Total Soft, unul dintre cei mai mari producători de soft de pe piaţă.
 
În prezent, focusul major este pe mobilitate şi pe o experienţă cât mai bună în utilizare. „Mobilitatea a devenit o componentă majoră din viaţa noastră, din moment ce se bazează pe interacţiunea tehnologiei în activităţile de zi cu zi.“ Ceea ce diferenţiază piaţa IT din România de competitorii străini este în primul rând partea financiară, iar în al doilea rând creativitatea şi inovaţia. Avem multe poveşti de succes ale unor aplicaţii începute local şi care au ajuns pe piaţa internaţională. Spre exemplu, zona de telecom.
 
Creţean a propus trei metode de dezvoltare a industriei IT. „Trebuie acordată o mare importanţă defiscalizării domeniului IT. Redu­cerea taxelor este un stimulent foarte bun. În al doilea rând, investiţii în infrastructură. Trebuie să investim în tot ce înseamnă conectică, infrastructură de online. N-ar fi rău dacă toată ţara ar fi un 4GĂ. Din punct de vedere universitar stăm bine, specialiştii noştri în IT sunt căutaţi. Întotdeauna este loc de mai bine, însă nu cred că e nevoie de o extindere a numărului de clase în acest domeniu, ci ar fi mai indicată o investiţie în a le da tinerilor absolvenţi cât mai multe şanse de a se ancora în practică, în realitate. Vorbim despre internshipuri la companii de profil“, a argumentat Creţean la ZF Live.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO