ZF 24

Cum voteaza VIP-urile. Primaverii, cartierul fostei elite comuniste, s-a "diversificat": fotbalisti, petrolisti, politicieni - GALERIE FOTO

Candidatul la Prezidentiale din partea PDL, Traian Basescu, a venit la vot
06.12.2009, 12:58 51

Gica Popescu, Sergiu Nicolaescu, Ion Iliescu, Dinu Patricu,Mircea Geoana. Ce-i uneste pe toti - fosti fotbalisti, regizori,petrolisti, politicieni? Cartierul Primaverii. Perla Bucurestiului,cartierul fostei elite comuniste. Unul dintre cele mai scumpecartiere din Romania unde un metru patrat construit costa intretrei si patru mii de euro. Si pe toti ii aduna sectiile de votarede la Liceul Jean Monnet, o cutie de chibrituri comunista (acumrenovata) care pur si simplu nu ar avea ce sa caute in cartierul devile elegante.

Vizionati cum s-au desfasurat alegerile intr-o galerie deimagini selectate de Ziarul Financiar.

Astazi, la ora 8.00 numai jurnalistii agitau atmosfera la sectiade votare 59 de la liceul Jean Monnet.

Mult-asteptata parada a vedetelor a inceput cu Gica Popescu,care a venit la vot impreuna cu familia.

Mircea Geoana, candidatul pentru care jurnalistii au venitdis-de dimineata in sala de vot a liceului, si-a facut aparitia injurul orei 10:00, alaturi de sotia sa, Mihaela, si de cei doicopii.

"Nu am primit nimic de Sfantul Niculae, dar sper sa primesc inseara asta", declarat Geoana, care a adaugat ca spera sa vina catmai multi la vot, miza este mare. Declaratiile candidatului PSD aufost facute pe fondul certurilor dintre cameramani si fotografi,care incercau sa prinda cel mai bun cadru.

"Mogulul" si Iliescu

La nici cinci minute de la plecarea candidatului PSD, si-a facutaparitia Dinu Patriciu. Geoana s-a intersectat cu "mogulul" incurtea liceului si a dat mana cu el.

Foarte optimist, Patriciu a declarat dupa ce a votat ca afacut-o pentru "bun simt si pentru o schimbare benefica". "Romaniinu mai suporta atata scandal si dezinformare", a mai spus omul deafaceri.

La iesirea din sectia de vot, Dinu Patriciu a dat nas in nas cucu Ion Iliescu, care venea sa voteze cu sotia sa Nina, inconjuratide trei SPP-isti. Cei doi s-au salutat din cap, dar nu au datmana.

Niciun tanar

Numele de cartierul Primaverii este nepotrivit insa avand invedere varsta celor care se prezentau la vot. Varsta medie avotantilor la Liceul Jean Monnet era de 60 de ani, iar bastoaneleputeau vazute la unul din trei alegatori. Cate un batranel isi maiuita bastonul in cabina de vot si venea disperat sa-l recupereze,punand-ul pe seful sectiei sa il caute.

La un moment dat si-a facut aparitia un alegator pe la 80 deani, care se deplasa cu ajutorul a doua bastoane. Din cauza ca semisca foate incet, jurnalistii chiar credeau ca o sa-I striceintrarea triumfala a lui Mircea Geoana, care era asteptat dintr-oclipa intr-alta.

Pe fondul forfotei din sala de votare, puteai sa mai auzi sicate un banc cu unul dintre candidati. "Am votat pentru schimbare"era raspunsul pe care il dadeau toti alegatorii. "Ne dorim sa fieliniste si belsug", a declarat unul dintre ei. Liniste! Sevoteaza!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO