ZF 24

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia Mediplus privind amenda Consiliului Concurentei

07.05.2008, 11:30 43

Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia Mediplus Exim privind sanctionarea companiei de catre Consiliul Concurentei pentru practici anticoncurentiale pe piata insulinei, decizie care va fi insa atacata de distribuitorul farmaceutic, parte a grupului A&D Pharma.

"Managementul Mediplus intentioneaza sa atace atat decizia Curtii de Apel Bucuresti, cat si pe cea a Consiliului Concurentei la o curte civila", se arata intr-un comunicat al A&D Pharma.

Consiliul Concurentei a anuntat in luna martie ca a sanctionat cu amenzi in valoare de 83,7 milioane lei (22,6 milioane euro) mai multi producatori si distribuitori pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale pe piata medicamentelor antidiabetice.

Companiile sanctionate au fost producatorul Eli Lilly si distribuitorii A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim.

In urma finalizarii investigatiei derulate de autoritatea romana de concurenta s-a constatat ca, intre Eli Lilly Export, pe de o parte, si distribuitorii A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim, pe de alta parte, s-a incheiat o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect impartirea portofoliului de produse pentru diabet al societatii Eli Lilly Export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO