ZF 24

DaimlerChrysler este interesat de preluarea unei participatii la GM

26.02.2007, 11:21 12

DaimlerChrysler ia in considerare optiunea de a prelua o participatie minoritara la General Motors (GM) in schimbul actiunilor diviziei americane Chrysler, in cazul realizarii unei tranzactii intre cele doua grupuri auto, relateaza cotidianul Financial Times, citat de Reuters.

O astfel de alternativa, care prevede plata exclusiv in actiuni, este analizata in prezent de compania germano-americana, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Intre celelalte optiuni valabile pentru restructurarea companiei Chrysler, care inregistreaza pierderi, se numara vanzarea acesteia catre un fond de investitii sau catre alti investitori din sectorul auto, sau listarea unitatii la bursa, potrivit cotidianului britanic.
"(Conducerea - n.r.) este interesata de identitatea investitorului care va achizitiona Chrysler si ar fi incantata sa preia, in schimb, o participatie la GM", a afirmat un actionar important al grupului DaimlerChrysler, care a discutat cu managerii de top. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO