ZF 24

Dan Pascariu va rămâne încă trei ani în consiliul de supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Razvan Voican

17.03.2014, 00:00 368

Dan Pascariu, 63 de ani, urmează să primească o prelungire de mandat de trei ani ca membru în consiliul de supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank, devenită a patra mare bancă după active în 2013. Prelungirea va fi supusă aprobării AGA pe 11 aprilie. Pascariu ocupă de şase ani funcţia de preşedinte al acestei structuri, conform împărţirii atribuţiilor decise după fuziunea din 2007 dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac, prin care Răsvan Radu a preluat conducerea executivă a băncii rezultate.

După ce a devenit o prezenţă discretă ca oficial al UniCredit, în toamna lui 2012 bancherul Pascariu a intrat în experimentul „management privat la companii de stat” fiind numit preşedinte al consiliului de administraţie al Tarom, însă a fost revocat după numai un an pe fondul unui scandal legat de directorul general al transportatorului aerian Christian Heinzmann, care şi-a păstrat postul.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO