ZF 24

De ce e important să îţi asumi riscuri pe parcursul carierei

De ce e important să îţi asumi riscuri pe parcursul...

Autor: GQ.ro

15.10.2014, 11:02 526

De câte ori nu a renunţat fiecare dintre noi la o oportunitate pentru ca, pe urmă, să îşi pună inevitabil întrebarea “ce ar fi fost dacă...”? Totuşi, de cele mai multe ori, ne complacem într-o anumită situaţie fie din comoditate, fie din cauza fricii de schimbare. Ei bine, în caz că nu era evident deja, află că această mentalitate nu este deloc benefică pentru dezvoltarea ta profesională.

Valerie Oswalt, vicepreşedintele de vânzări ale Mondelez International, o companie cu peste 100.000 de angajaţi la nivel mondial, a vorbit pentru Mashable despre riscurile pe care trebuie să ni le asumăm pe parcursul carierei. Indiferent că e vorba despre schimbarea locului de muncă (în cadrul aceleiaşi companii sau nu), lansarea unor idei pe care nu ai avut curaj să le faci publice sau plecarea într-o delegaţie internaţională, Oswalt sugerează că ar trebui să te gândeşti de mai multe ori înainte să spui nu.

Probabil ştiai şi tu deja că omul din greşeli învaţă, însă de câte ori ai lăsat acest principiu să te ghideze? Un prim motiv pentru care oamenii refuză să facă o schimbare în carieră este teama că decizia lor, deşi aparent este cea corectă, ar putea fi o mare greşeală. “Dacă nu faci greşeli, nu înveţi”, spune Oswalt.

Citiţi articolul integral pe www.gq.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO