ZF 24

Desi spunea ca scumpirea aurului e o bomba cu ceas, George Soros si-a dublat investitiile in metalul pretios

Desi spunea ca scumpirea aurului e o bomba cu ceas, George Soros si-a dublat investitiile in metalul pretios
07.03.2010, 16:32 24

Legenadarul manager de fonduri de hedging George Soros si-adublat plasamentul pe aur, desi la inceputul anului catalogascumpirea metalului pretios drept un "bubble absolut". PotrivitWealth Daily investitorul american si-a dublat recent pozitiilepe metalul galben, prin intermediul fondului sau de investitii, inciuda avertismentelor pe care el insusi le lansa la sfarsitul luniiianuarie la Forumul Economic Mondial.

Publicatia citeaza o nota trimisa autoritatilor bursiere din SUA(SEC) in care se precizeaza ca fondul de investitii Soros FundManagement, cu active de circa 25 de miliarde de dolari, si-amajorat investitia in SPDR Gold Shares ETF - cel mai mare fond deinvestitii in aur - cu 152% in ultimul trimestru al anuluitrecut.

Firma din New York este acum al patrulea mare investitor in SPDRGold Shares, cu o participatie de 6,2 milioane de actiuni carevalorau 663 de milioane de dolari la sfarsitul anului 2009.

Cotatia aurului a atins, marti, 2 martie, niveluri record inraport cu euro si lira sterlina, din cauza deprecierii celor douamonede si a cererii ridicate din partea investitorilor.Pretul ineuro al aurului a crescut, marti, cu 1,5%, la 835,7 euro pe uncie,in timp ce fata de lira, avansul a fost de 2%, la 759,15 liresterline pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO