ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar WDP a cumpărat cu 10 milioane de euro fabrica SFC Solutions din Mioveni

Dezvoltatorul imobiliar WDP a cumpărat cu 10 milioane de...

Autor: Roxana Rosu

01.08.2023, 12:13 1237

SFC Solutions Automotive, producător din segmentul de automotive, a încheiat un contract de vânzare şi închiriere de tip sale-and-leaseback a unei unităţi de producţie din Mioveni, către WDP, unul dintre principalii dezvoltatori de pe piaţa industrială şi logistică din România.

În urma contractului, cu o valoare de 10 milioane euro, WDP a devenit proprietarul fabricii, închiriată de SFC Solutions Automotive Romania pe o perioadă de 15 ani.

Situată în proximitatea fabricii Dacia Renault din Mioveni, unitatea de producţie dispune de o suprafaţă totală de peste 20.000 de metri pătraţi.

SFC Solutions Automotive a fost asistat în tranzacţie de Crosspoint Real Estate, partener internaţional al Savills în România şi unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii imobiliare.

"O astfel de tranzacţie este cu adevărat o dovadă a sustenabilităţii şi maturităţii pieţei industriale locale. Prin intermediul contractului sale-and-leaseback, antreprenorii şi investitorii imobiliari pot exploata oportunităţi semnificative, beneficiind de lichiditate şi capital de investiţii în schimbul unui venit din închiriere pe termen lung.", declară Emilian Podaru MRICS, Head of Industrial & Logistics, Crosspoint Real Estate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO