ZF 24

Dezvoltatorul SunLake Residence, de pe malul lacului Fundeni, a cumpărat două terenuri pe malul lacurilor Pipera şi Baloteşti, pentru noi ansambluri rezidenţiale. ”Preţurile pentru apartamente în România sunt încă deosebit de accesibile faţă de alte capitale europene. Piaţa se va alinia la nivelul central european şi preţurile vor creşte pe termen mediu şi lung”

Dezvoltatorul SunLake Residence, de pe malul lacului...

Autor: Roxana Rosu

19.12.2023, 10:31 3627

Park Properties, dezvoltatorul complexului SunLake Residence, situat pe malul lacului Fundeni din Bucureşti, a achiziţionat două terenuri pe malul lacurilor Pipera şi Baloteşti pentru noi ansambluri rezidenţiale.

Park Properties are în portofoliul 10 clădiri în diferite zone din Capitală şi ţinteşte dezvoltări imobiliare de peste 1.000 unităţi locative în următorii ani.

SunLake Pipera şi SunLake Homes (Baloteşti) vor fi similare conceptului SunLake Residence, unde sunt în dezvoltare trei blocuri, cu un total de peste 300 de apartamente. Valoare de piaţă estimată pentru cele două viitoare ansambluri rezidenţiale se ridică la peste 40 milioane euro.

„Am achiziţionat recent un teren pe malul lacului din zona Pipera unde intenţionăm să dezvoltăm un complex rezidenţial de apartamente premium, dar şi 20.000 mp de teren pe malul lacului Baloteşti pentru un viitor cartier de vile de lux. Poziţionarea pe malului lacului oferă unicitate oricărei dezvoltări imobiliare şi creşte semnificativ calitatea vieţii locuitorilor. Odată cu achiziţia noilor terenuri şi dezvoltările planificate vom depăşi pragul de 700 unităţi locative şi avem ca obiectiv depăşirea bornei de 1.000 de unităţi în Bucureşti şi în apropierea Capitalei, în următorii ani”, a declarat Alexandru Mănăilă, Managing Partner, Park Properties.

Împreună cu noile terenuri achiziţionate, valoarea de piaţă a proiectelor Park Properties depăşeşte 100 milioane de euro.

„Preţurile pentru apartamente în România sunt încă deosebit de accesibile faţă de alte capitale europene, motiv pentru care estimăm că şi în România piaţa se va alinia la nivelul central european şi preţurile vor creşte pe termen mediu şi lung. Din acest motiv continuăm să investim în terenuri cu unicitate în România, însă doar dacă fac sens şi proiectele sunt viabile din punct de vedere financiar. Pentru a putea fi competitivi pe piaţă, cheia este identificarea de terenuri cu potenţial şi la un preţ corect, unde apartamentele sau bunurile imobile se vor vinde rapid, indiferent de condiţiile pieţei imobiliare”, a completat Alexandru Mănăilă.

Primul bloc de 12 etaje din SunLake Residence a fost antecontractat în proportie de 100% încă din faza de construcţie, iar faza 2 este antecontractată în proporţie de 40%. „Asistăm la investitori care au antecontractat apartamente în blocul A înainte de începerea lucrărilor şi care au revândut apartamentele antecontractate către cumpărătorii finali. Aceşti investitori, care au achiziţionat pachete de apartamente din blocul A, au reinvestit capitalul în blocul B”, a afirmat Bogdan Guţu, Director de Vânzari al SunLake Residence.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO