ZF 24

Director Vrancart: Vrancea are probleme de infrastructură; noi trimitem 75 de camioane cu marfă în fiecare zi, este un chin, se fac patru-cinci ore până la Braşov

Director Vrancart: Vrancea are probleme de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.05.2017, 12:54 910

Vrancea are mari probleme de infrastructură, în dezavantajul companiilor locale, un transport de marfă până la Braşov de exemplu ajungând să dureze 4-5 ore, pe o rută de doar 200 de kilometri, spune Ionel Ciucioi, directorul general al Vrancart, unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Vrancea, alături de câteva firme de confecţii.

 „Din păcate, Vrancea se confruntă cu probleme de infrastructură. Noi trimitem 75 de camioane cu marfă în fiecare zi, este un chin, se fac patru-cinci ore pe o rută de 200 de kilometri, până la Braşov.”

În primul trimestru al anului, Vrancart a avut afaceri de 59,2 mil. lei, în creştere cu 3,6% faţă de primul trimestru din 2016, iar profitul a scăzut uşor raportat la aceeaşi perioadă, la puţin peste 6 mil. lei. Compania este deţinută în proporţie de 75% de SIF Banat-Crişana, fondurile de pensii Allianz Ţiriac şi ING deţin mai puţin de 25%, iar restul aparţine câtorva persoane fizice.

„Zilnic, din Vrancart, pleacă circa 75 de maşini de tiruri încărcate, din care 50 sunt plăci şi cutii. Noi avem o flotă de 12 maşini, pentru urgenţe. În rest, avem contracte cu transportatori. Există o platformă unde transportatorii intră liber şi se fac licitaţii pentru curse.”

Vrancart cuprinde trei linii separate de business – producţia de hârtie, fabrica de carton ondulat şi linia de hârtie igienică. Pentru cutiile din carton, Vrancart are clienţi din sectorul producţiei şi al distribuţiei de medicamente, pizza, carne, automotive şi alte industrii. Compania adjudeană produce anual circa 40.000 de tone de carton ondulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO