ZF 24

Doliu în fotbalul românesc: Universitatea Craiova - campioana unei mari iubiri - nu mai există

 Doliu în fotbalul românesc: Universitatea Craiova - campioana unei mari iubiri - nu mai există

Autor: Mediafax

20.07.2011, 13:10 3051

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat,miercuri, dezafilierea clubului UniversitateaCraiova deoarece gruparea olteană a refuzat să îşi retragăplângerile înaintate în instanţele civile împotriva selecţioneruluiVictor Piţurcă şi FRF, scrie Mediafax.


Conform unor surse din cadrul FRF, propunerea dedezafiliere a fost făcută de preşedinteleMircea Sandu, şi a fost votată de 10 dintre cei 14membri ai Comitetului Executiv. S-au abţinut directorul general alclubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi reprezentantul fotbaluluifeminin, Marian Pălărie.


De la şedinţă au lipsit preşedintele executiv al FC Dinamo,Cristian Borcea şi preşedintele AFAN, DumitruCostin.


Decizia Comitetului Executiv al FRF va fi supusă ratificării încadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal care ar urmasă fie convocată în termen de 15 zile.
După şedinţa Comitetului Executiv din 8 iulie, FRF a transmisclubului Universitatea Craiova să-şi retragă acţiunile îninstanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, în cazcontrar urmând să fie dezafiliată.


Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalulsezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cupreşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcăşi cu alţi oameni de fotbal. Finanţatorul Universităţii Craiova adeschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii alecomisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată,Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotrivaunor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grupinfracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.


Înfiinţată la 5 septembrie 1948, gruparea Universitatea Craiova areîn palmares patru titluri de campioană şi şase Cupe ale României.Formaţia olteană este prima echipă din România care a disputat osemifinală de cupă europeană (Cupa UEFA, ediţia 1982-1983).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO