ZF 24

Doua companii din Ucraina si Ungaria vor sa exporte electricitate in Romania si in zona Balcanilor

08.10.2007, 19:05 14

Consortiul Southern Energy, format din compania ucraineana controlata de stat Ukrenergo si firma ungara Emfesz, va investi 400 milioane de dolari pentru reconstructia unei linii de electricitate, cu scopul realizarii de exporturi de energie din Republica Moldova catre Romania si zona Balcanilor, informeaza Mediafax.

Emfesz, cel mai mare furnizor independent de gaze din Ungaria, detine licenta de furnizare e energiei in Romania, printr-o subsidiara infiintata in luna iulie in Cluj-Napoca.

Comitetul antimonopol ucrainean a aprobat formarea consortiului, care va exporta energie intr-o prima faza de la o termocentrala din Republica Moldova, iar ulterior din Ucraina, catre Balcani si Romania.

Emfesz activeaza pe piata ungara de gaze naturale si electricitate. Pe segmentul de gaze naturale, firma are o cota de piata de aproape 20%, potrivit datelor proprii. Anul trecut, compania a inregistrat vanzari de 144,6 miliarde forinti (575 milioane euro), in crestere cu 54,7% fata de anul precedent.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO